Pro Look

Cum îți poți menține manichiura perfectă atunci când lucrezi în curățenie?

element5 digital xf7o2w7qgp0 unsplash

Atunci când lucrezi în domeniul curățeniei, menținerea unei manichiuri perfecte poate părea o provocare. Totuși, cu planificare și atenție la detalii, este posibil să ai o manichiură impecabilă chiar și în timp ce îți desfășori activitățile zilnice de curățenie.

Sfaturi utile pentru a-ți păstra unghii frumoase și bine îngrijite, chiar și în timp ce lucrezi în domeniul curățeniei.

 • Protejează-ți unghiile: Înainte de a începe activitățile de curățenie, protejează-ți unghiile cu mănuși de cauciuc sau mănuși de lucru pentru a preveni deteriorarea sau ruperea lor în timp ce folosești produse chimice de curățare sau în timp ce cureți suprafețe dure.
 • Aplică un lac de unghii rezistent: Optează pentru un lac de unghii rezistent la apă și la uzură, care va ajuta la menținerea manichiurii tale intacte pentru mai mult timp, chiar și în condiții de lucru solicitante.
 • Folosește unghiere și pile de calitate: Investește în unghiere și pile de calitate pentru a-ți tăia și a-ți da formă unghiilor în mod corespunzător. Evită tăierea sau pilirea prea agresivă, care ar putea duce la deteriorarea sau ruperea unghiilor. Pentru o manichiură perfectă, poți urma și sfaturile pentru unghii de aici.
 • Aplică o bază protectoare: Înainte de a aplica lacul de unghii, folosește o bază protectoare pentru a proteja unghiile și pentru a preveni decolorarea sau deteriorarea lor în urma utilizării lacului de unghii.
 • Menține-ți unghiile scurte și curate: În timp ce lucrezi în curățenie, este recomandabil să-ți menții unghiile scurte și curate pentru a preveni acumularea de murdărie și pentru a facilita igiena personală.
 • Aplică un strat de finish: După ce ai aplicat lacul de unghii, aplică un strat de finish pentru a proteja și a întări manichiura ta și pentru a-i conferi un aspect lucios și profesional. AAD recomandă atenție în momentul utilizării gelului, atunci când lucrezi în curățenie, pentru că unghiile tehnice trebuie să fie corect curățate pentru a nu acumula murdărie pe dedesubt.
 • Hidratează-ți mâinile și unghiile: Aplică regulat o cremă hidratantă pentru mâini și unghii pentru a le menține hidratate și sănătoase în ciuda expunerii la substanțele de curățenie.
 • Folosește un produs pentru întreținerea cuticulelor: Utilizează un ulei sau o cremă specială pentru cuticule pentru a menține cuticulele moi și îngrijite, ceea ce va contribui la aspectul general al manichiurii tale.

De ce este important să porți mănuși când faci curățenie?

De ce este important să porți mănuși când faci curățenie?

Sursa foto

Este important să porți mănuși când faci curățenie din mai multe motive:

 • Protejarea pielii: Produsele de curățenie pot conține substanțe chimice agresive care pot irita sau deteriora pielea. Mănușile oferă o barieră de protecție între substanțele chimice și piele, reducând riscul de iritații sau leziuni.
 • Prevenirea contaminării: Mănușile ajută la prevenirea contaminării încrucișate între suprafețele murdare și zonele curate. Ele reduc riscul de transfer al bacteriilor și germeni de la o suprafață la alta, contribuind la menținerea unui mediu igienic și sigur. Chiar și atunci când folosești cărucioare de curățenie profesionale compartimentate corespunzător, mănușile sunt importante. În plus, pe aceste echipamente poți avea chiar un spațiu special destinat cutiei cu mănuși pentru a evita contaminarea.
 • Protejarea unghiilor și a cuticulelor: Lucrul cu substanțe chimice și suprafețe dure poate duce la deteriorarea unghiilor și a cuticulelor. Mănușile oferă o protecție suplimentară împotriva ruperii, zgârieturilor sau încovoiării unghiilor și a cuticulelor.
 • Confort și manevrabilitate: Mănușile pot oferi o mai mare confort și manevrabilitate în timpul curățeniei, permițându-ți să lucrezi mai eficient și să te concentrezi asupra sarcinilor de curățenie fără a fi nevoită să te îngrijorezi în mod constant de protecția pielii tale.
 • Spălarea mâinilor mai rar: Utilizarea mănușilor poate reduce necesitatea spălării frecvente a mâinilor în timpul și după curățenie, ceea ce poate ajuta la menținerea pielii tale hidratate și sănătoase.

Ce produse ar trebui să eviți atunci când faci curățenie și vrei să îți menții manichiura în stare optimă?

Atunci când faci curățenie și îți dorești să îți menții manichiura în stare optimă, este recomandat să eviți următoarele produse:

 • Produse chimice agresive: Evită produsele de curățenie care conțin substanțe chimice agresive sau abrazive, cum ar fi acizii puternici, clorul sau amoniacul. Aceste substanțe pot deteriora lacul de unghii și pot afecta aspectul și rezistența manichiurii tale.
 • Soluții de curățare grele: Evită soluțiile de curățare grele sau concentrate, care pot conține ingrediente dure care să deterioreze lacul de unghii sau să îl decoloreze. Optează pentru produse de curățenie blânde și non-abrazive, care să fie mai prietenoase cu manichiura ta.
 • Substanțe corozive: Evită să folosești substanțe corozive sau abrazive pentru a curăța suprafețe dure, cum ar fi cuțitele de plastic sau spatulele metalice, deoarece acestea pot zgâria lacul de unghii și pot afecta aspectul general al manichiurii tale.
 • Exfolianți agresivi: Evită utilizarea exfolianților sau a produselor de curățare care conțin particule abrazive mari sau aspre, care pot deteriora lacul de unghii și pot afecta sănătatea unghiilor tale.
 • Produse pe bază de alcool: Evită să folosești produse de curățare sau de igienizare care conțin alcool în exces, deoarece acesta poate usca pielea și unghiile și poate afecta aspectul manichiurii tale.

Pentru a-ți menține manichiura în stare optimă în timp ce faci curățenie, este important să eviți produsele de curățenie agresive și să optezi pentru soluții blânde și non-abrazive. Protejarea unghiilor cu mănuși în timpul folosirii produselor chimice și evitarea contactului direct între unghii și suprafețele dure sau aspre sunt alte măsuri importante pentru a preveni deteriorarea sau decolorarea manichiurii tale. Având grijă la alegerile tale de produse și practicând precauție în timpul activităților de curățenie, poți să te bucuri de o manichiură frumoasă și bine îngrijită în fiecare zi.

S-ar putea să-ți placă și...