Există vreun cod vestimentar când călătorești cu avionul?

2147771325

Călătoriile cu avionul reprezintă, pentru foarte multe persoane, o experiență cât se poate de obișnuită pentru delegații în interes de serviciu, pentru o escapadă de weekend cu familia sau prietenii, ori o vacanță îndelung așteptată.

Imaginează-ți că te afli într-un aeroport aglomerat, în care panoul de plecări anunță, pe rând, zborurile de la Londra la Dubai și de la Roma la Tokyo. În vuietul de voci vrei doar să te asiguri că ai totul pus la punct: biletul, bagajul de mână îndeplinește toate cerințele de greutate și dimensiune, documentele de călătorie sunt în ordine, iar mașina ta este parcată într-un loc sigur și supravegheat, astfel încât să nu îți faci griji în plus în timpul călătoriei. 

Dar niciun moment nu este mai important decât acela în care, în sfârșit, te așezi pe scaunul din avion și îți dorești confort. De cele mai multe ori, zborurile pot fi lungi, spațiul pentru picioare limitat, iar schimbările de temperatură și presiune să îți dea bătăi de cap. Ceea ce porți în avion trebuie să fie suficient de confortabil pentru a face față restricțiilor de spațiu, schimbărilor de temperatură și eventualelor întârzieri, dar și suficient de practic, astfel încât să te poți mișca liber și să ai la îndemână toate obiectele esențiale.

Confortul vestimentar pe timpul zborului

Zborul cu avionul poate fi o provocare din mai multe puncte de vedere: este posibil să stai câteva ore bune într-un scaun cu spațiu limitat, dar la fel de bine poți experimenta și diferențele de temperatură. De aceea, ținuta ta trebuie să fie pregătită să facă față acestor fluctuații.

Optează pentru piese vestimentare care-i permit pielii să respire. Materialele naturale (bumbacul și lâna subțire (merino) sunt excelente, deoarece reglează mai bine temperatura, ajută la absorbția umezelii și te vor menține confortabil. O bluză lejeră cu mânecă lungă, un tricou aerisit, alături de o pereche de pantaloni elastici sau joggers, te vor ajuta să te simți bine pe tot parcursul călătoriei. În plus, dacă intenționezi să călătorești pe rute lungi, merită să ai la îndemână și șosete călduroase sau o eșarfă ce poate fi transformată într-o păturică subțire.

Înainte de a-ți alege hainele pentru zbor nu uita că va trebui să treci prin controalele de securitate; fermoarele complicate sau curelele masive vor încetini scanarea la securitate, iar unele tipuri de încălțăminte pot fi mai greu de dat jos și pus la loc, dacă vei fi nevoit să le scoți la control.

Principiul “strat peste strat” (layering) îți permite să te adaptezi rapid la orice schimbare. Un tricou din bumbac peste care adaugi un cardigan lejer și, eventual, o jachetă subțire impermeabilă, îți vor oferi flexibilitatea de a te “răcori” sau “încălzi” după bunul plac.

Mai mult, optează pentru materiale care nu se șifonează foarte ușor. Este posibil să trebuiască să aștepți mult, să te așezi în zonele de îmbarcare sau să stai cu centura pusă atunci când apar turbulențe. Ținuta ta trebuie să rămână într-o stare decentă în pofida șederii prelungite în scaun. Dacă vine vorba de culori, nu ezita să alegi tonuri închise sau neutre, care maschează mai bine eventualele pete sau șifonări.

Încălțămintea și accesoriile

Dacă pantofii sunt prea strâmți, vei simți presiune și disconfort pe timpul decolării și aterizării, când picioarele tind să se umfle ușor din cauza schimbărilor de altitudine. În plus, încălțămintea care nu îți susține bine piciorul poate fi incomodă și când trebuie să mergi mai rapid prin aeroport, mai ales dacă porți bagaje în mână sau tragi după tine un troller.

O pereche de pantofi sport comozi, teniși sau mocasini ușor de încălțat și descălțat sunt cea mai bună alegere. Te vei bucura de stabilitate, comoditate și vei preveni eventualele bășici sau dureri. De asemenea, nu uita de șosete: un material prea sintetic sau prea subțire poate spori disconfortul, mai ales la zborurile lungi.

În ceea ce privește accesoriile, o geantă de mână sau un rucsac care se poate închide bine și care are suficient spațiu pentru documente, telefon, căști sau alte dispozitive de divertisment îți oferă un sentiment de siguranță și te scapă de stresul de a căuta obiectele în grabă. Eșarfele, cardiganurile și hanoracele pot fi ușor strânse și puse în bagajul de cabină sau pot fi folosite drept pernuță dacă vrei să ațipești puțin.

OTP Parking, soluția pentru liniștea ta

Îți poate influența starea de spirit și deciziile legate de siguranța mașinii tale. Știm cu toții cât de stresant poate fi să te gândești la locul în care îți lași autoturismul atunci când te îmbarci pentru o perioadă mai lungă. OTP Parking, parcare Otopeni, este monitorizată și te scutește de bătăi de cap, astfel încât să nu îți faci griji în privința mașinii pe durata călătoriei.

Serviciul de parcare Aeroport Otopeni de la OTP Parking, cu acces rapid la aeroport și monitorizare non-stop, pune la dispoziție un nivel de siguranță sporit, astfel încât să îți poți păstra concentrarea pentru lucrurile cu adevărat importante: să te bucuri de călătorie, să descoperi noi destinații, să afli culturi fascinante și să îți reîncarci bateriile pentru următoarea aventură.

La finalul oricărei călătorii, momentul reîntâlnirii cu mașina ta este mereu unul plăcut. Faptul că ai optat pentru o ținută confortabilă pe întreaga durată a călătoriei îți oferă un sentiment de satisfacție: nu ești epuizat de haine nepotrivite, de încălțăminte incomodă sau de teama că, din cauza oboselii, nu poți conduce înapoi spre casă.

S-ar putea să-ți placă și...